FILOZÓFIÁM

Teljes körű harmónia megvalósítása, figyelembe véve a megbízóim ízlésvilágát, igényeit, amely egyaránt vonatkozik a belső terek kapcsolatára, a berendezési tárgyak vonalvezetésére és a színekre is.

Legfőbb célom, hogy egy csodálatos élménnyé varázsoljam azt a miliőt, ahol életünk jelentős részét töltjük, és ahova mindig megnyugvás betérni.

SZAKMAI TEVÉKENYSÉGEM

Építészmérnökként eleinte lakóháztervezéssel foglalkoztam, majd teret adva művészi irányultságomnak, a belső terek izgalmas világában találtam meg az önkifejezésem. A belsőépítészet a tér művészete, amelyet az egész testünkkel tapasztalunk, nem csupán a szemünkkel. Az enteriőrök megjelenítésénél, a kivitelezési munkák tervszerű megvalósítása érdekében készített precíz mérnöki műszaki rajzok mellett, szívesen alkalmazom a különböző festési technikákat.

Neves képzőművészek kezei alatt tanultam a festőművészetet és a látványtervezés fogásait. Lázár Pál festőművész, grafikus: „A legtöbbet adta, mert látni, mérlegelni és ítélni tanított”. Lantos Ferenc Kossuth-díjas festő, grafikus, művészpedagógus pedig az Épülettervezési tanszéken a szín-, forma- és térismeretre oktatott.

Építészmérnöki- és mérnöktanári diplomám megszerzése után 1999-ben beiratkoztam a Junior Art Center Lakásművészeti Iskolába, ahol „Az év hallgatója” díjjal végeztem.

Gyakorlati tapasztalatra tettem szert az egyik legreprezentatívabb és egyedi bútorokat forgalmazó cégnél, a Fonte Bútorháznál. Majd a saját építőipari és lakberendező vállalkozásunkban folytattam a belsőépítészeti munkámat, ahol ma is vezető tervező vagyok.

Készítettem publikációkat a SzépLAK és A mi otthonunk c. lakberendezési magazinokba, megjelent munkám az Octogon szaklapban, jelenleg pedig a jövő építőipari- és lakberendező szakembereinek utánpótlásában veszek részt szakmai oktatóként, vizsgaelnökként, és ezeken a területeken látok el szakértői feladatokat.

Szeretek utazni, érdekes tájakkal, emberekkel ismerkedni. Munkám, ami a hivatásom is egyben, generálja az új kapcsolatok létesítését, amely gyakran barátsággá épül.

Édesapám szlogenje vezeti utamat: „Szeretnék messze menni”. Ez átvitt értelemben is igaz, az életem és a hivatásom minden területére.

TERVEZÉSEK 

Tervező tagja vagyok a Lakberendezők Országos Szövetségének (LOSZ).

Tervezéseim során nagy hasznát veszem az építészmérnöki diplomámnak is, hiszen gyakran van szükség összetettebb feladatok megoldására, vagy éppen szaktanácsadásra már a kezdetek kezdetén.

Felmerül a kérdés: Vajon milyen ingatlanba és hol fektessünk be? Hogyan tudnánk a régiből újat varázsolni, vagy milyen stílust, hangulatot szeretnénk a magunkénak tudni és mindez miként formálódik egységes egésszé.

Szívesen tervezek asztalosipari termékeket tömörfából vagy más fahelyettesítő anyagokból. Bútorterveimet kiviteli terv szinten jelenítem meg.

Szakmai tapasztalatom segíti az ügyfeleimet abban, hogy az aktuális technológiákat, anyagokat és trendeket figyelembe véve, a legjobb megoldásokkal és a legoptimálisabb anyagi ráfordítással alakítsuk ki a belső tereket.

Komplett lakás, üzlet, iroda, vendéglátóhely vagy közintézmény belsők kialakításánál a legkedvesebb feladat számomra, ha a válaszfalaktól kezdve a nyílászárókon keresztül, a burkolattól a világításig, az összes berendezési tárggyal együtt mindent megtervezhetek. Hiszen így lesz igazán „testre szabott” a belső tér.

1998-ban alakult cégünk fő tevékenységi köre a mérnöki- és a szaktanácsadási tevékenység. Nem csak az enteriőrt, illetve a berendezési tárgyakat tervezem meg, hanem cégtársaimat bevonva a munkába, a tervezői művezetésben, ill. a kivitelezés lebonyolításában is részt veszünk. Ezen kívül rendezvények és kiállítások dekorálását is elkészítjük.

M. Hargitai Alice
vezető tervező